Prajitura ciocolatoasa cu visine

de Sim0na in Prajituri, 28 Oct 2012 | 7168 vizualizari

 

Sursa: http://culoriledinfarfurie.blogspot.ro/2012/03/cuburi-ciocolatoase-cu-visine.html

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura apa rece
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
Crema:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g cacao
  • 80 g unt 85%
  • 120 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 400 g frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 350 g visine din compot
Portii: 15
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa cu visine:

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Am adaugat zaharul, apa si galbenusurile pe rand. Faina am amestecat-o cu cacao, si am cernut amestecul.

La amestecul de oua, am adaugat faina impreuna cu cacaua.

Am uns si tapetat cu hartie de copt o tava 30x20 cm, in care am pus compozitia. Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 40 minute.

Frisca am batut-o bine (am oprit 2 linguri ptr ornat). Visinele le-am lasat la scurs.

Am trecut la pregatit crema: intr-o cratita am pus untul, zaharul si laptele, si am lasat pe foc, amestecand mereu, pana s-a topit zaharul. Am dat vasul deoparte si am adaugat cacaoa cernuta, amestecand bine-bine. Am pus si ciocolata rupta bucati, amestecand continuu.  Am lasat compozitia sa se raceasca pe jumatate, apoi am adaugat frisca batuta, amestcand usor.

Gelatina am pus-o la inmuiat in 100 ml, iar cand si-a dublat volumul am pus vasul pe foc, fara insa a lasa sa fiarba. In gelatina fierbinte am adaugat 2-3 linguri de crema, apoi am rasturnat peste restul de crema, amestecand bine.

Intr-o tava de yena, cu acelasi diametru ca tava in care am copt blatul, am pus o folie alimentara, apoi blatul racit. Am adaugat jumatate din crema, visinele scurse bine si restul de crema. Am pus cele 2 linguri de frisca deasupra, si cu o furculita, am facut un model.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa pufoasa